:::

臺中市政府

字級

:::
:::
現在位置首頁 > 藝文特區 > 公共藝術

公共藝術Public Arts

  • 發佈單位 / Unit:臺中市政府文化局
  • 更新日期 / Date:2012-11-02

關懷

關懷
關懷
標題 : 關懷
英文標題 : Care
作者 : 許文融
創作年代 : 2010-11-01
地點 : 衛生署豐原醫院急重症暨外傷中心大樓
地址 : 臺中市豐原區安康路100號
委託單位 : 衛生署豐原醫院
設置區域 : 豐原區
類型 : 雕塑
取得方式 : 邀請比件
作品說明 : 以母子為題,採簡化的造形,運用柔美的人體曲線,表現出母親對孩子無微不至的關愛。藉以隱喻醫護人員細心、耐心的貼心照護,視病猶親的精神表現。
英文簡介 : The shape of the mother and the child is presented in a simplified but soft curve to project the meticulous care of the mother towards the child. This artwork is also a metaphor that the medical staff treat patients like they are relatives by offering their most careful and intimate care.